AIGLE – maestrul cauciucului vulcanizat, fondat 1853 - Arrow

Hiram Hutchinson, un american ce traia in Franta, cumpara in anul 1850 patentul de vulcanizare a cauciucului de la prietenul sau Charles Goodyear si in 1853 fondeaza marca  “A L’AIGLE“  facand referire la acvila americana.

Astfel AIGLE devine prima companie din lume care utilizeaza procesul de vulcanizare a cauciucului natural pentru realizarea cizmelor impermeabile, in anul 1853.

Astazi firma franceza, pe langa faimoasele cizme de cauciuc, produce si comercializeaza atat  incaltaminte si haine sport cat si produse din cauciuc pentru industria auto.

Toate cizmele de cauciuc sunt manufacturate in Franta. Datorita experientei ce decurge din traditie si a tehnologiei folosite,  AIGLE respecta in fiecare zi promisiunea de protectie si confort. De mai bine de 160 de ani organizatia acumuleaza si conserva cunostiintele specifice realizarii cizmelor de cauciuc de cea mai inalta calitate. Astazi, in fabrica din Chatellrault, in Franta, 200 de maestri artizani ai vulcanizarii cauciucului,  fabrica manual 4000 de perechi de cizme in fiecare zi. Inalta calitate a materialelor si tehnologiilor folosite plus atentia la detalii stau la baza conceperii cizmelor AIGLE, pentru a garanta un produs confortabil si durabil.

AIGLE produce anual 900.000 de perechi de cizme de cauciuc ce sunt vandute in 70 de tari, 83% din clientii francezi considera cizmela AIGLE ca produse fiabile si confortabile.

Cauciucul natural – un material nobil care este foarte des confundat cu elastomerii de sinteza ca PVC-ul.  Cauciucul natural, datorita structurii sale moleculare,  este mai solid si mai durabil, mai rezistent la uzura, absoarbe socurile  si isi pastreaza calitatile chiar in conditiide temperaturi foarte scazute. De acea, cizmele realizate din cauciuc natural, sunt intotdeauna mult mai confortabile si mai rezistente decat cele realizate din elastomeri de sinteza.

Amestecurile de cauciuc natural folosite de AIGLE sunt testate in laboratoarele proprii pentru rezistenta la rupere, rezistenta la uzura, propagarea crapaturilor, proprietati antialunecare ( in cazul talpilor ) si pentru rezistenta cauciucului la soare.

Toate cizmele de cauciuc confectionate in atelierele AIGLE sunt testate si verificate pentru calitatea materialelor a manoperei cat si a etanseitatii.

O pereche de cizme AIGLE inglobeaza aproximativ doua kilograme de cauciuc natural laminat si vulcanizat in multiple straturi. Acest proces de fabricatie tine seama de normele ecologice si inglobeaza mai bine de 60 de etape de fabricatie.

AIGLE Parcours – prima serie de cizme de cauciuc cu proprietati anti oboseala potrivita oricarui tip de vanatoare.  Talpa acestor cizme este realizata din trei starturi de cauciuc cu densirati diferite, astfel se optimizeaza miscarea piciorului si se fereste corpul de oboseala.

Cele 10 modele ale seriei de cizme AIGLE Parcours sunt adaptate pentru toate tipurile de vanatoare , pentru toate dimensiunile, pentru toate terenurile si pentru toate conditiile meteo.

Captusite cu blana, neopren, piele sau material textil, cu sau fara fermoar, inalte sau joase, verzi sau maro cizmele de cauciuc AIGLE Parcours satisfac cerintele si nevoile oricarui vanator oricat de exigent ar fi cu echipamentul sau.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 07.10.2016