Alexandru Petru Pavel Ilie - sportiv, armurier, coleg ... de excepție ! - Arrow

Petru Ilie - nea Petrică pentru cei apropiați - este colegul nostru care este supranumit și "Doctorul de Arme".

 

Cu o viață sportivă și un palmares de invidiat, apreciat în presa de specialitate a vremurilor respective, atât înainte cât și după revoluție, a făcut parte vreme îndelungată din lotul olimpic al României la disciplina cea mai dificilă, de finețe și de precizie din disciplina tir sportiv.

Fără să poată răspunde câte titluri naționale are - le vom menționa doar ca multiplu campion național - și nu din lipsă de modestie, ci pur și simplu le- a pierdut numărul lor, nea Petre își amintește cu mândrie Recordul Mondial la această disciplină, realizat în anul 1985.

Experiența dobândită de-a lungul timpului și îndemânarea au făcut ca cel mai mic detaliu al unei arme să nu mai fie un secret pentru el. 

În atelierul său, primul lucru care îți atrage atenția sunt fragmentele de ziar cu articolele dedicate performanțelor realizate de lotul olimpic, din care făcea și el parte ...

 

... poze cu foști colegi dar și mărturie a recunoașterii meritelor din partea conducerii de stat, copie al decretului prin care Președintele țării, d-ul Emil Consantinescu îi înmâna Medalia Națională Pentru Merit.

 

 Îndemânarea, cunoștiințele (căpătate în decursul anilor) și mai ales răbdarea au făcut ca pe lângă faima de sportiv să se adauge cea de armurier priceput.

 

 Vânătorii ce-i calcă pragul atelierului, pe lângă reparațiile meșteșugite realizate la arme, se bucură și de sfaturile oferite de colegul nostru.

Talentul său de povestitor face ca timpul să capete alte dimensiuni, întâmplări din tinerețe, la competițiile la care a participat, atrăgând atenția atât vizitatorilor cât și colegilor.

 

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 20.12.2016