Ballistol - Pentru arme și nu numai - Arrow

 

Vezi AICI toate produsele BALLISTOL

Din istoria unui ulei de renume

 

Ballistol, uleiul bun la toate, este recunoscut deja pentru calitățile sale miraculoase. Curăță, unge, și protejează metalul, lemnul și pielea prelucrată, dezinfectează, fiind compatibil cu epiderma, nu dăunează sănătății și se degradează biologic. Cum a ajus însă până aici este o adevărată poveste, o istorie ce surprinde prin evoluția și complexitatea evenimentelor.

Fondată în anul 1874 de Friedrich Wilhelm Klever, un avocat cu interese economice, firma F.W. KLEVER producea uleiuri și grăsimi pe bază de cărbuni. Fiul fondatorului, Dr. Helmut Klever, professor de chimie la facultatea tehnică în Karlsruhe, găsește soluția miraculoasă pentru cererea armatei germane, condusă sub supravegherea Împăratului Wilhelm II, un ulei universal care să poată fi utilizat atât la îngrijirea și protejarea armelor -  țeava din oțel, patul din lemn al armei, cureaua din piele, dar și pentru  îngrijirea medicală imediată a soldaților răniți - dezinfectarea rănilor și accelerarea procesului de vindecare.

După ani de cercetare și experimentare, Dr. Helmut Klever găsește formula chimică potrivită și ingredientele necesare pentru îndeplinirea excepțională a acestor cerințe și astfel, în anul 1904  BALLISTOL – ulei universal este prezentat oficial, premiat la Viena cu Frunza aurie de stejar, pentru cel mai bun ulei pentru arme, iar din anul 1905 până în 1945  este introdus și folosit în dotarea și echipamentul de bază al soldațiilor armatei germane. Valoarea excepțională a uleiului Ballistol trece rapid peste granițele germane urmând a fi preluat și de armata americană, fapt nerealizat doar din cauza izbucnirii primului război mondial.

 

Ulei ecologic, multifuncțional, durabil, cu multiple utilizări

 

Ballistol este un ulei care protejează, conservă, curăță și lubrifiază fără a polua mediul înconjurător. Este un ulei biodegradabil, care nu se descompune în produse secundare și care nu va polua nici apa, nici solul și nici aerul dupa ce a fost folosit. În plus este un ulei care protejază pielea putând fi utilizat în siguranșă fără a genera potențiale pericole pentru pielea umană.

Având la bază un ulei medicinal pur, folosit în industria farmaceutică, Ballistol, a cărui rețetă rămâne bineînțeles secretă, conține ingrediente ce se găsesc în natură, sub formă simplă sau combinate, fapt ce explică calitatea specială a sa, fiind complet lipsit de riscuri ecologice. Chiar și buteliile de spray sunt presurizate folosind propan și butan, elemente ce se descompun ulterior în mediul natural în apă și bixid de carbon. 

Vezi AICI toate produsele BALLISTOL

Având în vedere compoziția uleiului Ballistol, acesta poate fi folosit într-o multitudine de domenii, de la curățarea și întreținerea armelor de vânătoare, protejarea lemnului și a pielii prelucrate, lubrifierea mecanismelor cu componente metalice și până la dezinfectarea împotriva unor agenți patogeni precum stafilococul auriu și germenii tifoidieni și tuberculoși și curățirea și protejarea plantelor de o serie de paraziți comuni precum puricii de frunze.

Un atu excepțional al uleiului Ballistol este acela că nu se rezinifică în timp, păstrându-și fluiditatea și menținând elementele lubrifiate în perfectă stare și manevrabilitate. Grație componenților anti-oxidanți din formula sa, Ballistol împiedică reacția componentelor sale cu oxigenul, astfel încât, în timp, procesul de rezinificare/durificare este complet anihilat, uleiul păstrându-și calitățile timp de decenii întregi.

 

Îngrijirea și protejarea armelor de vânătoare

 

Supuse permanent atât efectelor arderii pulberii, gazelor și frecării proiectilelor pe interior, cât și a celor datorate influenței factorilor externi, țevile și mecanismul armelor de vânătoare sunt expuse coroziunii și încărcării cu diferite materiale ce pot afecta calitatea acestora și implicit precizia tirului.

Ballistol, grație formulei sale complexe, neutralizează reziduul acid depus pe interiorul țevii și pe părțile componente ale mecanismului ca rezultat al aedrii pulberii, îndepărtând cu succes produșii rezultați în urma arderii atât a pulberii negre cât și a celei fără fum.

De asemena îndepărtează depunerile de cupru, zinc, plumb sau tombac rezultate în urma frecării proiectilelor de interiorul țevilor și protejează atât la interior cât mai ales la exterior țevile de efectele nedorite datorate influenței agenților atmosferici.

Alcalinitatea uleiului neutralizează produșii acizi iar datorită tensiunii superficiale a molelculelor sale, pătrunde în cele mai delicate părți ale mecanismului armelor, lubrifiind și asigurând păstrarea motricității, fără a deteriora părțile din material sintetic ale acestora. Componenta de inhibare a coroziunii din uleiul Ballistol protejază împotriva efectelor nedorite de corodare/ruginire a părților metalice ale armei, atât interioare cât și la exterior. Combinat cu apa, uleiul formează o emulsie din care, în timp, apa se evaporă și lasă uleiul pur să formeze o peliculă/film protector la suprafața metalului, peliculă ce conservă perfect suprafețele, inclusiv brunajul exterior al țevilor. Pentru zonele care și-au pierdut brunajul, KLEVER pune la dispoziția vânătorilor, Klever-Quick-Browning, un produs ce tratează rapid punctele afectate, refăcând fără dificultate brunajul exterior al țevilor.

Folosirea uleiului Ballistol ușurează activitatea și reduce timpul de curățare a armei, simplificând efortul necesar folosirii periilor pe interiorul țevilor și asigurând  în același timp protecția completă necesară împotriva factorilor cu acțiune internă și externi ce pot afecta calitatea și precizia tirului.

Proprietatea uleiului de a nu se rezinifica/durifica în timp, asigură menținerea mecanismelor și a părților mobile ale armelor de vânătoare în perfectă stare de funcționare, chiar și dacă acestea au fost puse la păstrare timp îndelungat.

Adăugând aici și calitățile de refacere și conservare a lemnului în general și a celui al patului armelor de vânătoare în particular, prevenind acțiunea bacteriilor și a mucegaiurilor atât la lemn cât și la pielea prelucrată a curelelor armelor de vânătoare, conturăm imaginea complexă a calităților și folosirii multiple a uleiului Ballistol.

Cu aceleași efecte benefice de curățare, protejare și conservare, uleiul Ballistol poate fi folosit și pentru  uneltele ce conțin părți metlice, din lemn sau piele prelucrată, din grădinărit, construcții, echipament outdoor și ambarcațiuni marine, uleiul fiind la fel de eficient și pentru produsele ce vin în contact cu apa salină a mării.
 
Conceput din primul moment pentru a fi de un real ajutor, uleiul Ballistol, și-a  dovedit în timp versatilitatea și complexitatea calităților, oferind totdeauna îngrijirea și protejarea pe termen lung a produselor tratate, fără a influența negativ în nici un fel mediul natural, din ale căror componente a fost inspirat și creat.
 
 
  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 02.02.2021