XX CARTUS RWS/270WIN/EVO GREEN/6,2G

17,60 lei TVA inclus

Cod producator: RWS I.R2318862

Un proiectil din gama muniţiei fără plumb, cu miez format din două părţi distincte, ambele fără conţinut de plumb şi realizate din aliaje metalice „prietenoase cu mediul”.
Noul proiectil fără plumb EVOLUTION GREEN este deosebit de eficace datorită comportamentului său deosebit şi reacţionării sale la impact. Acest lucru este posibil datorită miezului frontal special ce asigură pre-fragmentarea, fiind realizat din aliaj cu conţinut mai ridicat de Staniu, precum şi datorită utilizării formei speciale de proiectil RWS Speed TIP Bullet care permite obţinerea unui efect de șoc impresionant. Acest lucru va garanta o vânătoare etică și de succes.

Chiar și la distanţe lungi, EVOLUTION GREEN oferă un efect de rămânere în foc impresionant. Dacă s-ar fi folosit un design convențional se realiza o scădere semnificativă în capacitatea de deformare pe distanțe lungi. Nu se întâmplă acest lucru cu EVO GREEN. Aici, acest efect este redus considerabil datorită designului inteligent al proiectilului. O formă optimizată cu un coeficient balistic superior și vârful de viteză asigură o traiectorie bună cu valori ridicate pentru viteză și energie.

1 - o manta solidă pentru a asigura rana de ieşire;
2 - miezul frontal realizat din aliaj alimentar, cu conţinut de Staniu şi crestături radiale pe porţiunea conică pentru o deformare îmbunătăţită;
3 - vârf Speed Tip pentru o razanţă îmbunătăţită şi o deformare dramatică la impact.
4 - manta subţire pentru o deformare rapidă
5 – muchie ascuţită pentru tăierea părului la rana de intrare
6 - placare cu Nichel pentru reducerea uzurii datorată frecărilor
7 – miez din aliaj cu conţinut de Staniu, de densitate mai mare ce asigură stabilitatea şi o penetrare profundă

Forma conică a cozii proiectilului, asigură stabilitate şi datorită deformării - o rană de ieșire garantată pentru o sângerare masivă. Marginea ascuțită oferă, de asemenea, o rană de intrare curată.

Avantajele acestui proiectil – pe scurt:

- Effect-Plus
Comportamentul impresionant la impact, datorat multiplelor crestături ale miezului frontal de Staniu și vârful Speed Tip pentru un efect de șoc instantaneu. Acest lucru duce la distanţe semnificativ mai scurte după lovitură și mai puțin efort de urmărire a vânatului.

Specificatii:
Tip muniţie: Cartuse carabina
Model proiectil: Glont
Calibru: 270Win
Greutate proiectil: 6,2 g
Coeficient balistic: 0,292
Viteza V0: 1063 m/s
Viteza V100: 944 m/s
Viteza V200: 835 m/s
Viteza V300: 734 m/s
Energia E0: 3503 J
Energia E100: 2763 J
Energia E200: 2161 J
Energia E300: 1670 J
Punct impact la 50m: -1.3 cm
Punct impact la 100m: 0,0 cm
Punct impact la 200m: -6.1 cm
Punct impact la 300m: -26.3 cm
Buc./cutie: 20