HELLE CUTIT AUDUN LIMITED EDITION LAMA=88MM + TEACA

Helle 2024 Limited Edition Audun

737,56 lei TVA inclus

Cod producator: HELLE H.H673

Vă prezentăm cuțitul Helle Ediție Limitată 2024, proiectat de designer șef pentru mânere de la Helle, Audun. Începând din 1973, Audun a lucrat mai întâi la secția tacâmuri, înainte de a prelua rolul de șef design pentru mânere și de maistru. În ultimii 50 de ani, Audun a colaborat cu trei generații Helle și a jucat un rol esențial în multe dintre proiectele lor.
„A fost o treabă bună toată viața mea. După ce mă întorceam acasă la soția și copiii mei când erau mai mici, erau mereu câteva așchii de lemn ce cădeau din hainele mele pe podeaua băii. Apoi soția mea le-a spus copiilor: Din așchii de lemn trăim.”

Anul acesta, Audun și-a creat propriul cuțit preferat, pe baza a peste 50 de ani de cunoștințe și abilități. Produsul finit este un cuțit uimitor care încorporează atât noul, cât și vechiul Helle. Dispune de o lamă clasică de oțel laminat H3LS cu șlefuire scandi și un vârf subtil, făcându-l însoțitorul perfect în toate situațiile pentru aventuri și drumeții.
Mânerul are două dintre materialele preferate ale lui Audun. Piesa frontală, realizată din corn de ren este protejată de o placă din oțel inoxidabil. Această piesă frontală este integrată într-un mâner de mesteacăn creț colorat, vopsit, folosind rețeta proprie de ungere cu ulei Audon. Nuanțele de roșu închis și maro rezultate oferă un contrast izbitor cu albul curat al coarnelor de ren. Are avantajul suplimentar de a mirosi ca și cum tocmai ai pornit un foc de tabără. Inspirându-se atât din designul clasic, cât și din cel contemporan, forma mânerului aduce un omagiu semnăturii Helle, în timp ce vârful alungit semnează te trimite către inovațiile mai recente.
Ca mâner, iubești frumusețea durabilă a mesteacănului, simbolul de pe partea din față a tecii este un mesteacăn în plină primăvară.

- Greutate: 134 g
- Material lamă: oțel H3LS
- Grosimea lamei: 3 mm
- Lungimea lamei: 88 mm
- Material maner: mesteacan cret si corn de ren
- Lungimea manerului: 120 mm
- Material teacă: piele naturală (maro)