HELLE CUTIT REIN LIMITED EDITION 2023 LAMA=110 MM+TEACA

664,38 lei TVA inclus

Cod producator: HELLE H.H678

Cuțitul Helle, ediție limitată din 2023, celebrează unul dintre animalele preferate ale lui Helle: Renul (Rein în norvegiană). Renul a fost unul dintre cele mai importante animale din fauna norvegiană de mii de ani și a furnizat oamenilor din țările nordice hrană, piele pentru căldură și – cel mai important pentru Helle – coarne pentru meșteșugari.

Coarnele de ren sunt un material de artizanat prețuit din mai multe motive. În primul rând, oferă un material natural dur, dar prelucrabil. În al doilea rând, variația naturală a modelului și a culorii le face atrăgătoare din punct de vedere estetic. În al treilea rând, coarnele de ren scandinave sunt o sursă durabilă și regenerabilă de material pentru mânere de cuțit.

Există totuși un motiv mai sinistru pentru ca noi să evidențiem Rein în acest an - situația continuă a faunei sălbatice de pe tot globul. Chiar și efectivele bine îngrijite de reni nordici sălbatici și semi-domesticiți sunt în prezent sub presiune. Principalele amenințări sunt, ca în multe părți ale lumii, dezvoltarea umană. Cuțitul nostru ediție limitată 2023 este, prin urmare, dedicat creșterii gradului de conștientizare cu privire la precaritatea ecosistemelor noastre în general și a renilor în special.

Exprimarea unui animal printr-un cuțit

Aceste animale mari, grațioase, ce se adaptează perfect pentru viața din nord oferă culorile ce se oglindesc în cuțit – tonuri de maro despărțite de variații de alb.

Cuțitul are o lamă scandi, 9 cm foarte lustruită, din oțel laminat H3LS. Mânerul din compozit are o curbă amplă construită din părți egale din piele și coarne de ren, încadrată de o piesă din față și din spate din stejar închis. Forma este cea a unui cuțit clasic norvegian de exterior, potrivit pentru majoritatea lucrurilor pentru care aveți nevoie de un cuțit atunci când vă aventurați fie în călătoria de duminică, fie pentru aventuri mai îndelungate.

Cuțitul vine într-o teacă din piele naturală maro tăbăcită vegetal și are un imprimeu de ren în față.

- Greutate incl. teaca 144 grame / 4,08 oz
- Materialul lamei : oțel triplu laminat, inoxidabil (H3LS)
- Grosimea lamei 2 mm / 0,079 inch
- Lungimea lamei 90 mm / 3,54 inchi
- Construcția lamei Stick tang
- Material mâner: coarne de ren, stejar închis la culoare și piele
- Lungimea mânerului 110 mm / 4,33 inchi
- Material teacă: piele naturală