MULINETA SHIMANO ULTEGRA 5500 XSD 5RUL/030MM/390M/5,3:1

760,00 lei TVA inclus

Cod producator: SHIMANO SH.ULT5500XSD

Shimano Ultegra 14000 XSD va surprinde placuta chiar de la prima privire, asta datorita in primul rand modificarilor majore survenite la partea estetica. Un element nou pentru acest model este tamburul de rezerva ce include 4 reductii pentru fir (2x10.000 / 2x3.500). Cu ajutorul acestor reductii se va putea regla capacitatea tamburului in functie de diametrul linei utilizate. Alt element foarte apreciat de pescarii de crap este sistemul de franare "Instant Drag'' ce permite o reglare rapida a franei (de la minim la maxim).

Rulmenti 1 x S A-RB + 3 Shielded Stainless Stee + Roller Bearing - acesti rumlenti S-ARB sunt tratati anticoroziv, protejati suplimentar prin capsulare pentru a imbunatati protectia impotriva nisipului, sarii sau a prafului.

Parallel Body - axul si tamburul mulinetei sunt paralele cu blancul, astfel se va reduce frecarea firului de blanc. Reducand frecarea, se vor obtine distante mari in aruncare.

AR-C Spool - un nou design de tambur cu buza in forma de V ce asigura asezarea firului in bucle mai mici pentru o aruncare mai precisa, la distanta mare. Tamburul AR-C va minimiza riscul de recul.

Aero Wrap II - este un sistem de infasurare special, cu doua viteze pentru o asezare in X, faciliteaza lanseuri lungi fara peruci.

Dyna Balance - echilibrarea rotorului computerizata, ce va reduce jocul mulinetei si asigura o performanta de exceptie.

Floating Shaft II - zona cheie de frictiune la majoritatea mulinetelor cu tambur fix este locul unde axul de transmisie al tamburului intalneste pinionul. Designerii Shimano au trecut peste scest obstacol reducand o mare parte din suprafata de contact si incorporand rulmenti pe fiecare parte a axului. Designul rezultat lasa axul intr-o pozitie de "plutire'', imbunatatind considerabil eficienta si longevitatea.

Super Slow Oscillation 50 - la o tura completa a tamburului sus-jos, rotorul aseaza 50 de spire. Acesta asezare a firului combinata, cu alte tehnologii( AR-C Spool, Super Slow Oscilation si Parallel Body) vor imbunatati asezarea firului pe tambur si implicit aruncarile la distante extreme.

Super Stopper II - anti-revers evoluat si imbunatatit.

X-Ship - concept de rulare pe ax cu doi rulmenti pentru finetea in recuperare si putere suplimentara.

Easy Maintenance - aceasta dotare permite lubrefierea angrenajului intern al mulinetei, fara a necesita demontarea ei. Un mic orificiu de ungere se gaseste in dotarea tuturor mulinetelor din gamele SR si S, care o data deschis, permite aplicarea lubrefiantului agreat de producator, direct in interiorul mecanismului.

- Material corp: grafit XT-7;
- Tambur long-cast AR-C aluminiu;
- Tambur rezerva
- 4 reductii suplimentare: 2x10.000 + 2x3.500;
- Frana fata - Instant Drag;
- Super Slow Oscillation 50;
- Fanta de intretinere rapida;
- Tehnologie AeroWrap II;
- Tehnologie X-Ship;
- Tehnologie Floating Shaft II;
- Tehnologie Parallel Body;
- Super Stopper II + Dyna Balance;
- Forța de frânare 15kgf

Specificatii:
Tip mulineta: Frana frontala
Marime: 5500
Capacitate tambur: 0.30 / 390 mm / m
Număr rulmenţi: 1 x SA-RB + 3 Shielded Stainless Steel + 1 Roller Bearing
Raport de recuperare: 5.3:1
Recuperare pe tura manivelă: 105 cm
Greutate: 489 g