Bushnell TROPHY XLT 12x50 - Arrow

Echipamentul de vânătoare, în general, a fost conceput pentru a ne ajuta atunci când ieșim în teren. Observarea vânatului înaintea și în timpul vînătorii propriu-zise contribuie substanțial la reușita partidei, oferind o mulțime de informații necesare despre poziționarea la un moment dat a vânatului, despre deplasările acestuia la diferite momente ale zilei. și așa mai departe.

Binoclul este unul dintre elementele de bază ce poate face diferența într-o partidă de vânătoare. Un binoclu performant ne poate permite efectuarea de observații de mare ajutor, oferind imagini clare, la o putere ridicată de mărire, pentru a putea vedea chiar și la cele mai mici detalii pe care peisajul înconjurător le poate ascunde. Alături de claritate, luminozitatea este la fel de importantă, mai ales în lumina scăzută a dimineții sau la lăsarea serii. De mare importanță sunt de asemena dimensiunile binoclului, grutatea acestuia, rezistența la șocuri dar și la condițiile adverse ale vremii, ploaie, ceață, temperaturi excesive, pozitive sau negative.

 

Binoclul Bushnell 12X50 TROPHY XLT, face parte din categoria celor pentru observații la distanțe impresionante, cu o putere de mărire de 12X și obiectvul cu diametrul de 50 mm, permițând captarea îmbunătățită a luminii, fapt ce conferă o luminozitate și claritate superioară a imaginilor.

 

Binoclul este 100% impermeabil – waterproof și fogproof, datorită sistemului de sigilare O-ring, fapt ce permite imersia totală a binoclului în apă. Grație aceluiași sitem, suprafața interioară a lentilelot nu se aburește în condițiile scăderii rapide a temperaturii exterioare, condiții ce se creează de regulă la apariția ceții.
 
Lentilele sunt tratate folosind sistemul fully multi-coated de acoperire pe suprafața ce vine în contact direct cu aerul exterior, sistem de acoperire ce reduce pierderile de lumină și reflexia acesteia, permițând obținerea unor imagini luminoase, clare, cu contrast ridicat, oferind din acest punct de vedere un confort sporit ochilor.
 
Bushnell Trophy XLT beneficiază de o distanță oculară de confort de 18,2 mm- distanța de la care putem privi prin ocular și putem încă vedea întregul câmp vizual, distanță suficient de mare și un avantaj real pentru cei ce poartă ochelari, deoarece le permite să privească prin binoclu fără a fi nevoie să-i dea jos.
 
Prismele cu care este echipat modelul Trophy XLT sunt model Roof, ce permite practic alinierea directă a lentilei obiectivului cu cea a ocularului. Prin poziționarea sa, sistemul de prisme Roof conferă o rezistență sporită la șocuri, iar sticla din care sunt confecționate prismele este BaK-4, de caliate superioară ce permite obținerea unor imagini strălucitoare cu claritate pe tot conturul suprafeței lentilei.
 
 
Sistemul de reglare a puterii de mărire este central, permițând o manevrare rapidă și ușoară, poziția ergonomică a acestuia permițânf reglarea chiar și atunci când purtăm mânuși.
 
Greutatea binoclului este de numai 793 de grame iar suprafața acestuia este acoperită cu un material cauciucat de ultimă generație ce oferă aderență chiar și în condiții de umiditate sporită, ambele cracteristici contribuind la sporirea confortului la transport și manevrare a binoclului.
 
O caracteristică extrem de importantă în special pentru situațiile în care binoclul este folosit la vânătoare, este mărimea câmpului vizual. Cu cât câmpul vizual la 100/1000 de metri este mai mare cu atât binoclul este mai eficient, doearece permite prinderea mai rapidă și menținerea în obiectiv a țintei, mai ales când aceasta se află în mișcare, la distanță mare. Pentru binoclul 12X50 Trophy HLT câmpul vizual este de 80 de metri la 1000 de metri disatnță, suficient pentru a permite observarea în condiții adecvate chiar și a vânatului de talie medie-mică, precum căpriorul, șacalul sau vulpea. Adăugând aici puterea considerabilă de mărire de 12X și deschiderea de 50 mm a obiectivului, binoclul permite observații precise atât la câmpie, în teren deschis, cât și la munte în condiții de relief variat, cu versanți înalți și văi adânci, unde vânatul mare își găsește adesea adăpostul.
 
 
 
Menținându-și tradiția produselor de calitate superioară, de peste 65 de ani, Bushnell continuă eforturile dedicate satisfacerii celor mai riguroase cerințe ale clienților din domeniul de specialitate. Bushnell 12X50 Trophy HLT se înscrie perfect pe această linie, fiind, grație caracteristicilor sale, designului armonios și nu în ultimul rând atractivității raportului calitate/preț, o companie de încredere pentru partidele de vânătoare și/sau cu ocazia oricăror alte activități în aer liber.
 
 
  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 21.01.2019