Daiwa Basia SCW QD - de Andrei Cristian Dumitrescu - Arrow

 

Pescuiesc deja de mai bine de 2 ani cu mulinetele Daiwa Basia SCW QD atât in pescuit de plăcere cât și competițional.😎

De curând am încheiat un concurs de pescuit de 5 zile pe lacul Hermes Periș, unde echipa noastră a reușit să se claseze pe cea mai înaltă treapta a podiumului - fiind unul dintre cele mai mari concursuri organizate anul acesta.
Cum m-au ajutat mulinetele Daiwa Basia să câștigam acest concurs?
Extragerea standului ne-a rezervat standul 6 intr-o zonă cunoscută cu potențial de mult pește. Am decis sa pescuim relativ aproape 80-130 metri.

Am montat mulinetele pe noile lansete Daiwa Emblem - 3.90m, 3.5lb. Lanseta cântărește 375gr. iar mulineta 515gr.

Mulinetele vin in cutie cu 2 tamburi: cel principal este îngust - Shallow (încarcă pana la 300m de fi de 0.35mm) și unul adânc - Compact (încarcă pana la 530m de fi de 0.35mm) ceea ce ne-a permis sa folosim tamburii cu fir mai gros pentru un pescuit relativ aproape. Acest avantaj ne-a dat un plus de încredere pentru drilurile lungi și pentru recuperarea mai rapidă și mai eficientă.

Al doilea element important este frâna Fast QD - Fast Quick Drag cu discuri din carbon, poate fi comutată de la strâns la liber total, printr-o singură jumatate de rotație a fluturelui, fapt care ajută foarte mult în drill.

Ultima noapte din concurs a fost crucială pentru câștigarea concursului. Patul de nadă a atins punctul culminant de atracție (adunând o cantitate impresionată de crap). Dublu și triplu run au continuat toată noaptea. Multiple prezentări - peste 15-20, crapii au cântărit între 14 si 18 kg. Aveam de voie de un crap de peste 19 kg.

La unul dintre triplu run-uri, eu am început un drill care s-a dovedit a fi cel mai lung drill dintr-o competiție de pe lacul Hermes Periș - peste o oră și 11 standuri - aproximativ 6-700 metri cu un crap de aproape 20 kg, crap care a adus și trofeul mult râvnit! O adevărată aventură și spectacol total! Încă odată frâna Fast QD s-a dovedit crucială in câștigarea luptei cu acest trofeu - un detaliu tehnic ce scoate în evidență mulietele DAIWA de crap!

 

Andrei Dumitrescu

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 26.08.2022