Daiwa Basia SCW QD - mulinetă de câștigat competiții - Arrow

Daiwa Basia SCW QD - de Andrei Dumitrescu

Folosesc deja de mai bine de 2 ani mulinetele Daiwa Basia SCW QD, atât în pescuitul de plăcere cât și competițional.

Vara trecută am participat la un concurs de pescuit de 5 zile pe lacul Hermes Periș, unde echipa noastră a reușit să se claseze pe cea mai înaltă treapta a podiumului - fiind unul dintre cele mai mari concursuri organizate anul trecut.

Cum m-au ajutat mulinetele Daiwa Basia să câștigam acest concurs?
Extragerea standului ne-a rezervat standul 6 intr-o zonă cunoscută cu potențial de mult pește. Am decis să pescuim între 80 și 130 metri. O zonă relativ extinsă.

Am montat mulinetele pe noile lansete Daiwa Emblem - 3.90m, 3.5lb. Lanseta cântărește 375gr. iar mulineta 515gr.

Mulinetele vin in cutie cu 2 tamburi: cel principal este îngust - Shallow (încarcă pana la 300m de fi de 0.35mm) și unul adânc - Compact (încarcă pana la 530m de fi de 0.35mm) ceea ce ne-a permis sa folosim tamburii cu fir mai gros pentru un pescuit relativ aproape. Acest avantaj ne-a dat un plus de încredere pentru drilurile lungi și pentru recuperarea mai rapidă și mai eficientă.

Al doilea element important este frâna Fast QD - Fast Quick Drag cu discuri din carbon, poate fi comutată de la strâns la liber total, printr-o singură jumatate de rotație a fluturelui.

Ultima noapte din concurs a fost crucială pentru câștigarea concursului. Patul de nadă a atins punctul culminant de atracție (adunând o cantitate impresionată de crap). Dublu și triplu run au continuat toată noaptea. Multiple prezentări - peste 15-20, crapii au cântărit între 14 si 18 kg. Aveam de voie de un crap de peste 19 kg.

La unul dintre triplu run-uri, eu am început un drill care s-a dovedit a fi cel mai lung drill dintr-o competiție de pe lacul Hermes Periș - peste o oră și 11 standuri - aproximativ 6-700 metri cu un crap de aproape 20 kg, crap care a adus și trofeul mult râvnit! Încă odată frâna Fast QD s-a dovedit crucială in câștigarea luptei cu acest trofeu!

🖋 Andrei Dumitrescu

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 04.01.2023