Vânătoare de capră neagră în România - Arrow

 

 

Pentru una dintre cele mai dificile tipuri de vânătoare, complexitatea echipamentului este esențială pentru succesul vânătorului. La această vânătoare, Arrow International a livrat soluțiile complete pentru reușită, începând de la bocanci până la muniție.

 

Traseul este unul dificil și solicitant. Îmbrăcămintea trebuie aleasă astfel încât să fie ușoară, confortabilă, să respire, dar în același timp și călduroasă. O expediție alpină de acest gen, presupune de multe ori părăsirea traseelor marcate, iar unul dintre cele mai importante accesorii este încălțămintea. Dificultatea traseului necesită o atenție sporită din partea vânătorului, un rucsac de capacitate mare cu suport pentru carabină fiind ideal pentru a avea mâinile libere și pentru a transporta alte accesorii necesare printre care o jachetă, atât de importantă în asemenea împrejurimi.

 

Distanța este unul dintre obstacolele majore dintre vânător și trofeu, dar vremea perfectă și un binoclu Zeiss Victory 10x45T RF, compact și ușor de transportat au redus până la neglijabil obstacolul vizual. Parcurgerea distanței la pas, însă, depinde numai de rezistența fizică a fiecărui vânător în parte.

Ajuns sus, se arată și primele capre negre!

 

Ne apropiem de trofeu în cele mai dificile condiții. Aici intră în acțiune bocancii Blaser cu talpă Vibram care te ajută să pășești ferm și silențios, iar hainele cu proprietăți de „stalking” nu doar produc un zgomot redus, ci oferă și un camuflaj ideal în această ambianță.

 

Suntem la exact 318 metri de trofeu. Binoclul Zeiss Victory cu Telemetru are un rol foarte important în măsurarea precisă a distanțelor pentru ca apoi să plănuim atent următorii pași pe care îi avem de făcut.

 

Pentru tragere la distanța de 320 de metri, sprijinul armei este foarte important, motiv pentru care am folosit rucsacul foarte de încredere de la Blaser. 


Luneta Zeiss Victory V8 2,8 – 20x56 este ideală pentru distanțe mari. Compensarea căderii glonțului se face extrem de simplu cu ASV+, astfel încât corecțiile nu se mai fac aleator. Poziționarea turetei balistice la poziția 3,2 este singurul lucru care trebuie făcut pentru un foc sigur în ținta aflată la 320 m.


Recuperarea vânatului este un element esențial din etica vânătorească, de aceea trebuie calculat momentul tragerii cu exactitate și în cele mai bune condiții.

 

Arma este un Blaser R8 Black de calibru .270 Win. ușoară și manevrabilă cu țeavă fluted 58 cm, muniția este RWS HIT de 8,4g, iar trăgaciul ”Crispy” asigură acuratețea unui foc la distanță.

O ultimă corecție de paralaxă la lunetă și capra neagră aleasă pentru a fi vânată este în poziția ideală.

Foc precis cu Blaser și Zeiss!

 

La apusul soarelui, am ajuns pe creastă, zâmbind cu un sentiment de satisfacție pentru reușită!

 

De la răsăritul soarelui până la apus, vânătoare de capră neagră în Munții Carpați. O ultimă privire și rememorare a unei zile de poveste alături de Blaser, Zeiss și RWS

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 16.10.2017