F.A.I.R. - Tradiție și Tehnologie - Arrow

 

Fabrica Armi Isidoro Rizzini

Înființată în 1971 Fabrica Armi Isidoro Rizzini – F.A.I.R. este specializată în fabricarea de arme basculante funcționale și fiabile, atât pentru vânătoare cât și pentru sport. Întreaga producție F.A.I.R. este realizată în Italia, iar armele au un raport calitate preț exceptional, greu de egalat.

 

 

Clienții armelor F.A.I.R. sunt vânători sau sportivi care doresc sa aibă nu numai o armă frumoasă ci și o armă care să fie foarte rezistentă și care să înglobeze tehnologiile de fabricație cele mai avansate, astfel încât să le ofere cele mai bune șanse de succes.

 

 

Urmând tradiția seculară a școlii de armurierie italiană, F.A.I.R. a pus accent pe folosirea în procesul de fabricație a celor mai noi tehnologii de prelucrare mecanică cât și pe înglobarea în proces a celor mai bune inovații din industria internațională a armelor de vânătoare și sport. Armele și părțile mecanice sunt dezvoltate în urma unui studiu complex în parteneriat cu vânători și sportivi cu expertiză relevantă provenind din întreaga lume. Acest proces permite F.A.I.R. să ofere clienților săi o gamă largă de arme de vânătoare și sport, arme ce răspund cerințelor specifice diverselor discipline. Ca rezultat al procesului intensiv de cercetare și dezvoltare în procesul de fabricație se folosesc cele mai noi tehnologii și cele mai bune materiale posibile. F.A.I.R. consideră că focusul către inovație tehnologică  este elementul cheie ce îl recomandă ca fiind printre primii fabricanți italieni de arme cu țeavă lisă.

 

 

Fabrica din Marcheno / Italia, are câteva linii de producție pe care se pot realiza atât arme cu țeavă lisă tradiționale  cât și arme basculante moderne cu țeava ghintuită. Vânătorii de vânat mare apreciază calitatea produselor F.A.I.R. pentru că aceste arme sunt realizate cu tehnologiile confirmate și îmbunătățite în procesul de realizare al armelor cu țevi lise. Designul are un rol foarte important în procesul de fabricație F.A.I.R. La dezvoltarea elementelor componente sunt folosite cele mai avansate soft-uri pentru a înțelege perfect interacțiunea dintre piese, pentru a putea simula dinamica și pentru a putea vizualiza toate implicațiile funcționale. Fiecare componentă mecanică este dezvoltată ținând seama de toate cerințele mecanice fizice și tehnologice. Procesul de fabricație implică prelucarea pe mașini unelte CNC (cu comanda numerică) asigurând cele mai înalte toleranțe de fabricație. Înaltul nivel de standardizare al producției generat de aceste utilaje complexe permite realizarea de părți componente interschimbabile ușurând asamblarea și întreținerea produselor finite. Componentele semifinisate, având o rugozitate foarte bună, sunt manual ajustate la gata, acest proces manual fiind aplicat la toate armele F.A.I.R. indiferent de prețul sau destinația armei. Acest proces de fabricație arată cum armureria tradiționala a lucrătorilor F.A.I.R. înalt calificați este îmbinată cu tehnologiile cele mai moderne pentru a putea realiza eficient un produs de calitate și estetică înaltă. Această simbioză între tradițional și nou este esența procesului de fabricație F.A.I.R. Controlul de calitate începe din cele mai timpurii faze ale fabricației. Un control sistematic, dimensional și metalografic este aplicat tuturor armelor F.A.I.R. înainte de testul final desfășurat la “Italian National Proof House in Gardone Val Trompia” unde toate armele italienești sunt testate și marcate în conformitate cu normele internaționale C.I.P.

 

 

Pentru toate armele F.A.I.R. este folosit lemn de nuc asiatic de foarte bună calitate, finisat manual cu ceara naturala sau ulei de in fiert, funcție de modelul armei. La comanda pentru modelele exclusive se poate folosi și lemn de grad superior, lemn prețios.

 

Experiența de peste 40 de ani în fabricarea armelor cu țevi lise suprapuse a permis F.A.I.R. ca în anul 2012 să poată să își realizeze visul de a fabrica în condiții de eficiență economică arme de vânătoare de calitate, cu tevi juxtapuse. Astfel s-au născut armele de vânătoare cu țevi juxtapuse - F.A.I.R. “ISIDE”.

 

Reîntoarcerea la fabricarea armelor de vânătoare cu țevi juxtapuse a fost catalogată de presa de specialitate a vremii ca fiind “un exemplu educațional al revoluției constructive în producția de masă a armelor juxtapuse“ – având ca merit reinterpretarea metodelor tradiționale în armurerie prin folosirea noilor tehnologii și echipamente permițând reîntoarcerea la pușca juxtapusă, confirmând viziunea F.A.I.R. “Tradiție și Tehnologie“.

 

 

Prin ARROW INTERNATIONAL, F.A.I.R oferă vânătorului român o paletă diversificată de arme pentru vânătoare sau sport “Made in Italy“ cu țevi basculante, lise sau ghintuite, juxtapuse sau suprapuse având un design foarte plăcut, o fiabilitate demonstrată și un raport calitate preț greu de învins. În mod clar, o opțiune de luat în seamă pentru orice vânător sau sportiv care caută o armă frumoasă, funcțională, fiabilă și care să se încadreze într-un buget echilibrat.

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 06.02.2019