DAIWA Winter Carp Olive Green - costumul ce te scoate din încurcătură - Arrow

Daiwa Winter Carp Olive Green

Prima mea partidă de pescuit din acest an nu a fost la crap ci…surpriză la spinning, în Delta Dunării. Am ales unul dintre cele mai frumoase resorturi din România ( nu doar din Delta Dunării) - Hotel Lebăda Luxury Resort & Spa, una adevărat răsfăț de 5 stele! Resortul se află in Crișan, localizat în inima Deltei Dunarii, pe o insula privată pe brațul Sulina, în localitatea Crișan, la intersecția dintre Dunarea Veche si Dunarea Nouă.

Am primit recomandări de la prietenii de la Arrow despre potențialele locuri pentru pescuit și ne-am echipat corespunzător! Urma să pescuiesc atât de pe malurile insulei unde este situat resortul cât și de pe insulele de vis-a-vis.


Lanseta aleasă a fost Daiwa EXCELER 2,13M/7-28G pe care am echipat-o cu o mulinetă Daiwa MULINETA DAIWA NINJA LT 2500. Fir DAIWA J-BRAID X8 CHARTREUSE 013MM/8,0KG. Combo perfect pentru mine, novice in pescuitul la răpitor! Calitate superioară la un preț imbatabil! Super buget pentru un echipament complet de spinning pentru mini-vacanțele in deltă. Cei mai buni bani investiți în echipament de spinning!

Aș vrea vă relatez mai multe despre costumul de iarnă pe care l-am ales pentru aceste partide de pescuit la răpitor. A completat perfect echipamentul de spinning și mi-a asigurat confortul pe toată durata partidelor de pescuit.

Condițiile meteo in care l-am folosit:
Temperatura: 0-4 grade Celsius
Vânt: moderat, 15-20 km/oră, cu rafale de până la 50 km/oră
In una din zile a plouat lejer, in celelalte zile a fost înnorat. Ultima zi a fost soare. Am prins ceva schimbări de temperatură!

Am relatat aceste condiții meteorologice întrucât le consider importante pentru testul costumului meu Daiwa Carp Olive Green. Consider aceste condiții ideale pentru a putea trage concluzii legate de impermeabilitate, rezistență la vânt și respirabilitate.

Costumul este format din doua piese: salopeta cu bretele și geacă cu glugă, fiind ideal pentru ieșirile in natura din sezonul rece, oferind libertate totală de mișcare in timpul partidelor de pescuit. Am mers pe tot malul insulei, marea majoritate a malului având pietre și puțini pomi: eram practic in bătaia vântului. Nu l-am simțit! Am zis ok, ma protejează de vânt, dar să vezi ce o să transpir! Am rămas suprins, indiferent de cât am mers și câtă mișcare am făcut, nu am transpirat absolut deloc. Menționez ca am avut un costum pe sub: Gamakatsu G-Thermal Base Layer - atât!

Câteva detalii pe care aș vrea să le menționez:
Geaca top!!, respirabilă, are două buzunare laterale si un buzunar mare la piept cu fermoar hidrofug. Aici mi-am pus mănușile Gamakatsu Gama G Screen Touch - da, poți folosi telefonul fără probleme cu mănușile in mâini! Manșetele de la mânecile gecii previn pătrunderea ploii si a frigului in timpul drill-lui. Și funcționează perfect contra rafalelor de vânt, atunci când stai toată ziua cu mâinile întinse cu lanseta de spinning.

Salopeta se fixează cu velcro la picioare, fiind foarte ușor de reglat in funcție de dimensiunile ghetelor sau al cizmelor. Dispune de doua buzunare laterale adanci cu fixare magnetică(genial!!! Nu mai stai sa închizi fermoare pe frigul ăla cu gândul că poate îți scapă ceva din buzunare) pentru acces rapid. Bretelele elastice oferă confort optim la purtare in timpul mersului chiar si pe distanțe mai mari. Am mers la pas câțiva km in jurul insulei! No stress! Nici nu am simțit ca aveam bretele, și pantalonii stau fixați perfect pe corp!

Materialul exterior si anume nailonul este foarte silentios si usor de curățat. Eu am folosit o cârpă umedă pentru îndepărtarea noroiului. Căptușeala interioară este de tip premium cu o valoare de 200g/m2, confectionata din poliester. Între 0-4 grade Celsius a făcut față cu brio! Asezonată cu o țuică fiartă, alternată cu o felie de icre de știucă, o palincă de cireșe! Combinația perfectă zic! :)
Impermeabilitatea materialului este de 5000mm coloană de apă, iar capacitatea de respirabilitate are o valoare de 3000mm, acesti parametri fiind suficienti pentru conditiile climatice din delta, deci implicit și pt lacurile de pescuit din țară, îndeajuns încât costumul să protejeze eficient in cazul unei ploi sau ninsori abundente zic eu!

Concluzii:
Nu mi-a fost frig absolut deloc pentru 6-8 ore la 0-4 grade Celsius (real feel cred -3 și 6 grade Celsius)
Nu am transpirat, ținând cont că m-am mișcat mult mai mult decât intr-o partidă clasică la crap! Nici după ce am băut ceai cald și țuica fiartă!
A plouat, destul de moderat spre lejer. Nici o problemă! Costumul se comportă perfect pe timp de ploaie! Aș vrea să îl testez pe o ploaie mai abundentă - consider că face față cu brio!
Mărimea corespunde deci, va puteți comanda fără griji mărimea pe care o purtați de-obicei.

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 18.01.2023