Browning BAR Reflex & Maral Reflex - un pas înaintea tuturor - Arrow

 

conter12
 

 

Vizitatorii IWA 2019 au fost unanimi în părerea lor: Browning a produs un impact major prin lansarea seriilor de arme de vânătoare BAR Reflex și Maral Reflex. Acest sistem inovator furnizează o nouă experiență de tir pentru toți iubitorii vânătorii țintelor aflate în mișcare, oferind un net avantaj față de competiția în domeniu. Hai să explicăm.

 

Bar și Maral Reflex: dispozitivul de ochire cu punct roșu Kite Optics K1

Dispozitivul de ochire cu punct roșu fabricat de Kite Optics, denumit K1 Red Dot se deosebește de celelalte puncte roșii în principal datorită conceptului Kite Optics DNA: foarte robust, ușor de folosit, cu un preț rezonabil și design modern. Totuși în realitate, adevărata evoluție este integrarea inovatoare a acestui dispozitiv de ochire în două din cele mai de succes arme de vânatoare din Europa: Browning BAR și Browning MARAL.

În timp ce, de obicei, punctele roșii sunt instalate pe culata carabinelor, în apropierea ochiului trăgătorului, Browning și Kite Optics au pariat prin instalarea punctului roșu mai departe de ochiul trăgătorului, direct pe țeava carabinei în locul foiței înălțătorului. Astfel s-au născut seriile de carabine Browning BAR și Browning Maral Reflex.

Poziția înaintată a dispozitivului de ochire cu punct roșu dublată de faptul că punctul roșu este amplasat mai jos, direct pe țeava carabinei, oferă multiple avantaje practice.

 

Browning Bar și Maral Reflex, avantaje:

Universalitate

În timpul vânătorii la goană, nu știi niciodată ce fel de stand vei ocupa: cu vegetație deasă ca peria, sau pădure rară cu vizibilitate bună printre copaci. În aceaste situații BAR Reflex și Maral Reflex își demonsterază versatilitatea extremă datorată faptului că poziția înaintată și ultra joasă a punctului roșu de pe carabină asigură posibilitatea instalării rapide și a unei lunete de ochire în cazul în care considerăm că este nevoie. Odată așezat în stand, dacă simți că distanțele de tragere cer lunetă, nicio problemă, în afară de instalarea lunetei cu suporții rapizi nu trebuie să faci nicio modificare. Punctul roșu este instalat atât de jos încât nu obstrucționează câmpul vizual al lunetei.

Dacă dorești să folosești punctul roțu K1 deasemenea nicio problemă. Dai jos luneta în mai puțin de 10 secunde și gata, poți trage „la vârful bocancilor”. Practica va dovedi universalitatea acestui concept unic dezvoltat de Browning.

 

Ergonomie maximă

Atunci când un dispozitiv de ochire cu punct roșu este montat pe culata carabinei, la doar câțiva centimetri de ochiul trăgătorului, în mod clar este nevoie și de instalarea pe patul carabinei a unui obrăzar reglabil. Fara acest obrăzar reglabil, ochiul trăgătorului nu se poate așeza rapid și cu precizie în axul optic al dispozitivului de ochire, pierzându-se timp prețios pentru căutarea reticulului. Folosind sistemul Browning Reflex, nu numai că nu ai nevoie de obrăzarul reglabil dar și luarea liniei de ochire devine mult mai instinctivă, aproape ca si epolarea armei cu alice. De îndată ce ai epolat arma, vezi doar două lucruri: punctul roșu al dispozitivului de ochire Kite K1 și vânatul. Mai mult decât atât, cu cât dispozitivul de ochire este instalat mai aproape de ochiul trăgătorului, cu atât mai mult corpul metalic al dispozitivului de ochire tinde să reducă campul vizual și asta deranjează.

 

Ușor de folosit

Dorești să modifici intensitatea iluminării punctului roșu? Nicio problemă, două butoane amplasate în partea laterală a dispozitivului de ochire asigură 11 intensităti ale punctului roșu fără a fi nevoie să dezepolăm.

Vrei să schimbi bateria? Nimic mai ușor, un sertar amplasat pe cealaltă laterală a dispozitivului de ochire asigură accesul facil la aceasta. 

Uiți să stingi reticulul dispozitivului de ochire? Nicio problemă K1 dispune de un sistem ce închide automat punctul roșu după 3 ore de nefolosire, prelungind astfel durata de viață a bateriei.

 

În prezent, seria carabinelor Browning Reflex este compusă din trei modele:

  • BAR Hunter Reflex
  • BAR Composite Reflex
  • Maral Composite Reflex

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 07.01.2022