Baschieri&Pellagri - MB Tigre - Arrow

Sclipirea de moment, temperamentul puternic și organizarea sunt caracteristicile definitorii ale originilor și a dezvoltării Baschieri&Pellagri. Familia, ca un organism de lucru care a acumulat o adevărată moștenire de abilități creative, împreună cu un devotament pentru calitate si exclusivitate sunt ceea ce au stabilit istoria și tradiția acestei companii de mai bine de o sută de ani.

 

Baschieri&Pellagri este fondată în 1885 în Bologna, capitala de atunci a cercetărilor chimice.

Settimio Baschieri, un vânător pasionat și Guido Pellagri, un absolvent al științelor chimice, încep primele experimente în crearea unui praf de pușcă fără fum, spre deosebire de pulberea neagră, care era singurul utilizat la momentul respectiv. Rezultatul este pulberea Acapnia, din grecescul „fara fum“, primul praf de pușcă alb, iar această inovație primește aprobarea vânătorilor și câștigă treptat popularitate în întreaga țară. 

Pulberea MB apare pentru prima dată în 1929, după ani de cercetare și după un efort susținut prin multiple teste. MB este primul praf de pușcă format din granule laminate. Este compus din nitroceluloză în starea ei cea mai pură, presurizată la un grad înalt de gelatinizare, are o culoare maro verzui și este practic imun la umiditate.

Cu această pulbere au fost concepute două cartușe legendare pentru acea perioadă, MB Tricolor și MB Tigre.

Pentru a celebra cea mai cunoscută linie de cartușe a companiei, Baschieri&Pellagri a lansat recent Ediția Specială MB Tigre, cu aceeași pasiune, aceeași seriozitate și componente de cea mai înaltă calitate.

MB Tigre va fi disponibil cu tub de carton închis cu disc rotund, încărcătură de 38g și bură de pâslă. Tubul este de 70mm, cu dulia de alamă înaltă de 20 mm. Gama disponibilă de mărimi este 8/7/6/5/4/3. Capacul de plastic asigură etanșarea perfectă a gazului la inițierea arderii pulberii. Pe lângă aspectul estetic, MB Tigre este un cartuș versatil potrivit pentru vânătoarea la picior la vânat de talie mică.

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 21.07.2017