Cheddite Mach 3 – Asul din mânecă - Arrow

   Despre cartușele Cheddite Mach 3 - de Alexandru Bibire

   Încă din 2018 de când au apărut pe piață, a fost unul din produsele care mi-a stârnit curiozitatea.

   În acea perioadă trăgeam foarte mult skeet și de cum am am deschis prima cutie am bănuit că va fi ceva superior față de ce era deja disponibil pe rafturile magazinelor, în materie de cartușe sporting. Taler după taler tras, m-au convins!

   Pulberea "RED" folosită de Cheditte are o ardere rapidă și constantă, fapt ce asigură o viteza a snopului de alice de peste 415 m/s în varianta de 28 de grame, iar în 24 de grame se obține o viteză de peste 435 m/s.

   Alicele folosite sunt nichelate , astfel rezistența la ieșirea de pe țeavă este mai mică, reculul resimțit este redus și snopul este mai uniform.

   Raport de poligon:

   Dorind să văd cum grupează și dintr-o armă cu țeava scurtă și șoc cilindric, am efectuat o tragere de la o distanță de 12 metri, având ca țintă o foaie A4.

    Arma folosită a fost un Winchester SXP Extreme Defender, cu țeava de 51 cm , iar rezultatele au fost exact cum mă așteptam: - "curat" și uniform : 

 

   După cum am scris și în titlu, cartușele Cheditte Mach3 , mi-au oferit un avantaj considerabil în cadrul unei competitii de tir dinamic (3-Gun) din 2020.

   Rama înaltă cât și presiunea dezvoltată, au facut posibil ca arma semiautomată folosită, să funcționeze impecabil , precizia și grupajul mi-au asigurat tirul eficace asupra țintelor metalice, reușind astfel să câștig punctaj și timp pentru a obține un loc în fruntea clasamentului.

 

   

    Deși aceste modele de cartușe au fost dezvoltate special pentru tir sportiv, ele sunt folosite cu mare succes de către mulți colegi și la vânătoarea de fazan .

    

   În încheiere concluzionez că cei de la Cheditte au lansat pe piață un produs premium, cu aplicații multiple și cu un raport calitate-preț excelent.

 

 

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 18.05.2022