Alex Stoica - Record Personal Crap 30,15 kg - Arrow

 

 

Record personal Crap Comun 30,15 kg după peste 150 de ore de muncă

Pe scurt : "Crapul a fost prins pe un lac mic, ce părea ușor la prima vedere dar s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Am pescuit izolat cu diverse boiliesuri și pelete, săculeți pva umpluți cu diverse combinații între acestea și o montură plumb pierdut cu rig blow back pe cârlig wide gape"


Pe lung: A fost partidă de 6 nopți în care am avut prezentări din prima seară, reușind să pun pe saltea chiar și 2 pești +20. Prima greșeală pe care am făcut-o a fost să nădesc prea mult după primii 3 pești, în ideea de a ține peștele pe loc. Total greșit, 24 de ore nu am mai avut trăsătură și tind să cred că a fost din cauza cantității mari de nadă folosită pentru un lac mic cu pești mari și suspicioși.

Din a 3-a zi au început primele schimbări în abordarea partidei:

 • Limitarea cantității de nadă la 1 mână de bile și 1 mână de pelete pentru fiecare lansetă
 • Mărirea distanței dintre plumb și cârlig pana la 30cm din cauza substratului mâlos
 • Reîmprospătarea momelilor de cârlig la +12 ore în loc de 6-8 ore

Schimbările au avut efect imediat și deja în 3-a noapte prindeam din nou exemplare +20kg, totuși nimic +25 și situația devenea tensionată pentru că știam că peștii mari sunt acolo, eu mai aveam doar încă 3 nopți la dispoziție și target-ul nu se voia atins.

Următoarea zi am sondat și am găsit o zonă cu apă adâncă lângă digul lacului, în mal, loc bun (din ce spunea patronul). Am scos 2 din lansetele de pe platoul cu adâncime de 1,5m - 2m unde credeam eu că se hrănesc bine crapii și le-am aruncat în zona proaspăt găsită cu apă mai adâncă, de 3-4m. După o noapte în care a venit un +25 speranțele mele creșteau pana la cer mai ales că recordul personal a fost depășit cu acest +25 (crap oglindă). Poza mai jos: 

Următoarele schimbări pe care le-am făcut:

 • Am legat cârligele cu un fir mai subțire (15lbs) și o culoare alb cu maro deschis, pentru a se camufla mai bine pe Substrat
 • Am redus dimensiunea cârligului de la 4 la 6
 • Am redus dimensiunea momelii de la snowman de 20-18 sau 20-16 sau chiar 2 bile de 18 sau 20, la o bilă micuță, de 15mm, critic echilibrată căreia i-am pus capac un bob de porumb de silicon ușor scufundător ca să fiu sigur că ansamblul bila+porumb nu îmi ridică cârligul de pe substrat. (Se spune că peștii suspicioși o să ia mai repede o momeală mică, ceva care nu este greu și poate fi absorbit ușor)
 • Am redus greutatea plumbilor de la 90 la 50 grame (pescuit lansat la sub 100m), tot din cauza nămolului foarte adânc

Înainte de ultima noapte pe lac, într-o după-amiază caldă cu presiune atmosferica mare, când nu speram să mai prind pește, acest superb crap comun s-a decis să guste din bila critic echilibrată cu porumb roz ????.

Crapul a fost pus pe saltea mai repede decât mi-am imaginat, aproximativ 15 minute extenuante, la sfârșitul cărora amândoi eram la fel de obosiți. Până nu am ridicat plasa minciogului nu am realizat cât este de mare, iar când am văzut +30kg pe cantar am avut un sentiment de satisfacție, bucurie și mândrie chiar aș putea spune. Eram mândru ca după 150 de ore de muncă (schimbat lansete, legat monturi, nădit, nedormit, gândit strategie, tehnică, cârlige, fire, momeli de cârlig etc.) am reușit sa ating target-ul partidei.

Vreau să mulțumesc tuturor pescarilor care și-au rupt câteva minute din timpul lor să mă ajute cu sfaturi despre monturi, momeli, cârlige ș.a.m.d., tuturor celor care m-au ajutat să stabilesc un plan de abordare al acestei partide, mulțumesc soției care a fost mereu lângă mine pe toată durata partidei oferind un sprijin și ajutor atât fizic cât și moral și, nu îl ultimul rând, mulțumesc Arrow Intrnational pentru suportul oferit în ceea ce privește echipamentul folosit.

Dacă tot am ajuns până aici, vă spun și ce am folosit:

 • Lansete Prologic C2 Natura 3.90m și 3.5lbs
 • Mulinete Okuma max distance 60
 • Fir Daiwa infinity Duo 0.33mm
 • Montura plumb pierdut Prologic care vine cu Leadcore.
 • Cârlige Gamakatsu hump back - curv shank legate simplu - nod fără nod și atât
 • Cârlige Gamakatsu specialist R și RX în doua variante: fir de păr simplu cu varniș de ghidaj poziționat în dreptul spinului sau blowback cu anoul poziționat în același loc. Ambele monturi au avut (în principiu) un adaptor like aligner
 • Korda kicker mărimea medium și pe fir undeva la distanța de 1/3 de cârlig și 2/3 de plumb un korda sinker medium ca să îmi așeze firul mai bine pe substrat. 

Daca aveți întrebări nu ezitați sa îmi scrieți, va mulțumesc tuturor celor care ați citit pana la capăt!
Fir intins și multe recorduri asemănătoare va doresc!

 • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 28.09.2018