Binoclu Rangefinder NF 10x42 R de la Noblex - Arrow

Nou de la NOBLEX - binoclu cu Rangefinder, NF 10x42RF Advanced

NOBLEX E-Optics NF 10x42 R advanced este un binoclu compact care se evidențiază prin optică de top și un telemetru laser cu afișaj OLED. Noua optică de observare este unul dintre modelele de top ale producătorului din Turingia. 

NOBLEX E-Optics este cunoscut ca un specialist în optică, cu o gamă completă: Pe lângă binocluri pentru aplicații de vânătoare și maritime, precum și pentru observarea păsărilor, portofoliul include și lunete de observare, lunete cu punct roșu, lunete telescopice, optică pentru imagini termice și multe altele.

Acum, producătorul se evidențiază cu binoclul premium: NR 10x42 RF Advanced. Vine cu o mărire relativ mare, de 10x și un diametru al obiectivului de 42, așa cum se poate deduce din numele modelului. Rămâne relativ compact, în ciuda telemetrului laser încorporat. O mențiune specială merită display-ul OLED, care poate fi reglat din punct de vedere al luminozității. Această caracteristică se găsește altfel doar în modelele premium, dar sunt într-o ligă de preț complet diferită.

De ce este această caracteristică atât de importantă? Pentru că se vede foarte bine afișarea distanței pe un fundal întunecat, așa cum este cazul la vânătoare în amurg. Alți producători folosesc afișaje LED simple, care nu sunt la fel de lizibile. 

Dimensiunile de gabarit ale lui NF 10x42 RF Advanced sunt de 19 centimetri lățime și 14 centimetri înălțime. Greutatea totală este de 980 de grame. NOBLEX E-Optics a înglobat optice și tehnologie de înaltă performanță în această carcasă compactă: pe lângă câmpul vizual mare, accentul producătorului este pus pe o imagine cu contrast ridicat și clară, din centru până la margini. Purtătorii de ochelari pot experimenta cu ușurință acest lucru, deoarece ocularele  pot fi deșurubate în consecință. Pe lângă optică, în 10x42 R există și electronice de performanță, adică telemetrul.

Potrivit NOBLEX, acesta funcționează până la o distanță de 2.300 de metri, cel puțin atunci când se măsoară pe suprafețe reflectorizante. Când este folosit pentru vânat, se vorbește despre o distanță de implementare de până la 1.200 de metri. Din punct de vedere tehnic, se folosește un laser de clasa 1, ce asigură o precizie de măsurare de 1 metru. Întregul sistem necesită un timp de 0,3 secunde pentru măsurare.

După cum raportează producătorul, ușurința în utilizare a fost o preocupare specială a inginerilor care au dezvoltat noul binoclu. De aceea, un meniu complex a fost omis în mod deliberat - NF 10x42 RF Advanced este dotat cu doar două butoane. Totuși, acest lucru nu a împiedicat ca binoclul să aibă multe opțiuni: de exemplu, are modalități diferite de măsurare care, datorită unui algoritm, ar trebui să asigure determinarea sigură a distanței chiar și în condiții dificile. Ploaia ușoară sau ceața sunt menționate aici ca exemple. În plus, măsurătoarea în plan înclinat este posibilă, dedicată în special pentru vânătoarea la munte. Distanța directă nu este măsurată aici, dar abaterea datorată unghiului este luată în considerare la măsurare. De asemenea, este posibil să selectați dacă măsurarea trebuie efectuată continuu. Acest lucru este util pentru obiecte în mișcare.

NF 10x42 RF arată valorile determinate pe un afișaj OLED care se reflectă în centrul câmpului vizual. Pentru a se asigura că citirea este independentă de fundal, utilizatorul poate alege între șase niveluri de luminozitate diferite. Cu imaginea de contrast ridicat și clară de la centru până la margine, chiar și cele mai mici detalii sunt recunoscute!

Noul binoclu NOBLEX NF 10x42 RF cu telemetru este deja disponibil de la comercianții cu amănuntul specializați la un preț de lansare imbatabil, comparativ cu modelele LEICA Geovid (10x42 R) sau ZEISS Victory RF (10x42). 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 21.03.2022