M18 - un MAUSER la preț accesibil - Arrow

Pe piața armelor de vânătoare cu glonț este o concurență acerbă. Mauser ne-a obișnuit cu modelele sale fiabile, inovatoare, performante, modele scumpe în care precizia și rigoarea fabricației onorează pe cei ce le-au creat și în același timp îi încântă pe cei care le folosesc.

Acum 120 de ani, Paul Mauser și fratele său Wilhelm, lansau celebrul model de carabină pentru infanterie Mauser K 98, armă mondial recunoscută pentru calitatea și fiabilitatea sa. Acestă armă Mauser, datorită performanțelor sale dovedite în timp, a devenit sursa de inspirație pentru fabricanții multor arme de vânătoare sau tir cu glonț.

Mauser a decis să fabrice o armă cu glonț cu preț accesibil tuturor vânătorilor, dar fără să facă rabat la caracteristicile tehnice, considerate ca fiind de bază pentru o armă performantă.

Calibre disponibile:

243 Win │ 270 Win │ 308 Win │ 30-06 Springfield

7mm Rem Mag │ 300 Win MagDeschidere la 60°

Mauser M18 creează impresia de familiaritate de la prima atingere. Închizătorul fabricat din metal de calitate lucrează fluid si are unghiul de deschidere de 60° fapt ce ajută la încărcarea rapidă, dar mai ales ne permite montarea unei lunete de ochire pe o poziție joasă, cât mai apropiată de axul țevii. Cutia mecanismelor (culata), fabricată din oțel, are o fereastră de ejectare bine dimensionată și este pregătită pentru montarea bazelor de așezare a opticii. Cotele sunt alese intenționat, astfel încat să poată fi folosite baze de Remington 700, fapt ce asigură disponibilitate internațională a monturilor, cât și un preț scăzut al acestora. Închizătorul este negru antireflex și are trei umeri de înzăvorare bine dimensionați. Spatele culatei are forma asemănătoare cu cea de la M12 și lasă să se vadă indicatorul de armare constituit dintr-un cerc rosu vopsit direct pe spatele cuiului percutor. Indicatorul de armare poate fi simțit și tactil în cazul în care luminozitatea este scăzută – foarte util pentru pânda la mistreț.

Mânerul portînchizătorului este atent studiat, chiar elegant pentru o armă cu un asemenea nivel de preț. În poziția închis se așază perfect lângă pat, bila ajungând aproape sub pat într-o poziție la îndemână, propice pentru o manevrare rapidă.

Capul închizător prezintă o gheară extratoare puternică, corect dimensionată, dublată de două ejectoare cu resort – garanția unei ejectări ferme, ireproșabile.Pat din material sintetic cu inserții antialunecare

Pentru a putea face față concurenței de pe piață, Mauser M18 a ales un pat din polimer cu inserții din cauciuc antialunecare. Patul este drept (fara avantaj) suficient de rigid, cu un mâner pistolet accentuat, oferind o foarte bună priză în mâini. Forma este clasică iar culoarea este gri închis, aproape neagră. Dimensiunile sunt medii, confortabile pentru marea majoritate a vânătorilor.  Suprafața de așezare a mecanismelor este ramforsată cu fibră de sticlă iar o cală metalica asigura poziționarea corectă, obținându-se vibrația independentă a țevii în momentul tragerii – lucru esențial pentru o precizie ridicată.

Patul în sine este umplut cu polistiren negru pentru a reduce rezonanța la impact atât de deranjantă la armele foarte ieftine. Talpa patului construită din cauciuc absorbant este una inovatoare. Poate fi demontată rapid prin apăsarea a două clapete/butoane, ceea ce permite modificarea lungimii patului în funcție de utilizator sau de sezon (haine groase sau haine subțiri). Deasemenea, în interiorul patului se creează un mic spațiu de depozitare ce poate fi folosit pentru un bore-snake, un amnar etc. Inelele portcurea sunt solide și bine poziționate pe pat.Țeava

Țeava armei Mauser M18 este fabricată la Isny, în fabrica Blaser, Sauer, Mauser. Atât materialele de înaltă calitate, cât și tehnologia folosită sunt aceleași pentru toate cele trei mărci. Realizate prin forjare la rece, țevile carabinelor Mauser M18 sunt garantate de fabricant pentru o precizie mai bună de 1 M.O.A. (29mm / 100m) cu muniție potrivită, pentru 5 lovituri.

Nicio altă marcă concurentă nu garantează un asememea nivel de precizie pentru 5 focuri la o armă din această categorie de preț.

Țeava este înfiletată în culată și vibrează liber în timpul tragerii și nu are aparate de ochire mecanice. Lungimea țevii este de 56 cm pentru calibrele standard și de 62 cm pentru calibrele magnum. Profil standard, la exterior țeava este brunată.

Greutatea armei este de aproximativ 3000 grame.

 

Calibre disponibile:

243 Win │ 270 Win │ 308 Win │ 30-06 Springfield

7mm Rem Mag │ 300 Win Mag

Percuție directă reglabilă

Mecanismul de declanșare a focului este direct setat în fabrică pentru o declanșare la o apăsare asupra trăgaciului de 1000 de grame. Trăgaciul nu are cursă moartă și nu agață, iar declanșarea se produce sec. Greutatea de declanșare poate fi ajustată între 1000 și 2000 de grame prin intermediul unui șurub de reglaj, folosind un simplu imbus. Trăgaciul este protejat de o gardă solidă cu deschidere generoasă, astfel încât armă poate fi folosită și cu mănuși.

 

Siguranța cu trei poziții

Siguranța armei se face cu ajutorul unui buton de calitate cu trei poziții. Prima pozitie (inainte) − foc. Poziție intermediară − arma nu trage, dar pot deschide culata pentru a descărca arma. Poziție retrasă/asigurat – arma nu trage,  culata nu se deschide.

Încărcător detașabil de 5 cartușe

Confecționat din polimer, încărcătorul carabinei Mauser M18 este robust. Se detașează de armă prin apăsarea unui buton aflat în patul armei, poziționat în fata încărcătorului. Conține 5 cartușe în calibru standard sau 4 cartușe magnum. Dacă ținem seama de faptul că un cartuș poate fi încărcat în țeava armei, avem o carabină cu o frumoasă putere de foc pentru vânătorile mistreților la goană.

6 focuri calibru standard, 5 focuri calibru magnum − un bun atu în fața concurenței!

 

Puncte forte:

+ Prețul

+ Calitatea mecanismului de dare a focului

+ Patul cu inserții de cauciuc ce oferă o priză foarte bună

+ Sistemul de montaj al opticii – varianta economică

+ Capacitatea încărcătorului

+ Siguranța cu trei poziții

+ Precizia garantată de fabrică sub M.O.A.  

 

De îmbunătățit:

- Finisajul în general

- Sistem de asigurare al încărcătorului împotriva pierderii

 

Practic, noua carabină Mauser M18  este o armă cu pat de polimer și inserții antialunecare, fabricată în Germania, cu montaje pentru optică accesibile, închizător cu mișcare fluidă și unghi de deschidere de 60 de grade, țeava forjată la rece în fabrica Blaser, trăgaci precis și reglabil, siguranță cu trei poziții, magazie detașabilă cu capacitate mare, precizie garantată sub M.O.A. – totul la mai puțin de 875 de euro.

Calibre disponibile:

243 Win │ 270 Win │ 308 Win │ 30-06 Springfield

7mm Rem Mag │ 300 Win Mag

 

Multe puncte foarte bune la un preț acceptabil - Mauser M18

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 26.02.2019