Korda Leadcore Heli-Safe - soluția ideală pentru agățătură și protecția crapilor - Arrow

 

Sistemul Heli-Safe este genial pentru a fi utilizat cu orice configurație de tip elicopter (una dintre preferatele pescarilor la crap din România), indiferent dacă utilizați o montură convențională sau un chod și este acum disponibil realizat pe leadcore Korda Kable și gata de utilizare.

Acest leadcore are o lungime de 1 metru, ceea ce îi face perfect pentru a fixa toată montura pe fundul apei cât și pentru a proteja peștii în timpul luptei, dar nu sunt atât de lungi încât să-ți afecteze negativ lansările.

Nu numai că este o configurație genială anti-încurcăre, dar este și foarte sigură pentru pești, deoarece încorporează sistemul Heli-Safe și asigură că plumbul se va desprinde la nevoie.
Aici mă refer la faptul că, odată ce peștele s-a înțepat, plumbul se va desprinde de ansamblu cu ușurintă, crapul nu mai simte presiunea greutății plumbului - implicit nu mai trage spre substrat sau în diferite praguri și agățături, drilul devenind astfel mult mai ușor de efectuat și sporind considerabil șansele de a aduce crapul pe salteaua de primire.

Încorporează și sistemul de siguranță No-Trace, care asigură că, în cazul ruperii liniei principale, legătura cârligului se poate elibera cu ușurință de lider, iar fiecare pachet conține două margele No-Trace de rezervă (acestea pot fi cumpărate și separat). Acest aspect face ca ansamblul sa fie acceptat pe toate lacurile din România și nu numai, fiind in totalitate agreat de orice regulament!

Cauciucul superior al sistemului de siguranță No-Trace poate fi setat aproape de plumb atunci când pescuiți pe un fund curat sau mutat până la celălalt capăt al liderului atunci când pescuiți peste buruieni sau resturi, în special cu substrat abraziv.

In această situație m-am aflat și eu de multe ori și sistemul de pierdere a plumbului Heli-Safe mi-a asigurat succesul partidei de pescuit. Datorită acestui ansamblu am reușit să pescuiesc peste diguri scufundate, trunchiuri de copac sau chiar in apropierea agățaturilor - reușind sa aduc pe salteaua de primire majoritatea crapilor!

Pachetul conține 2 ansambluri complete. Pentru un setup cât mai compact, Korda a lansat sistemul Leader-Safe, un sistem de depozitare compact, pentru pastrarea leaderilor ( ex. plumb pierdut sau Helicopter), fără ca acestea să se încurce. Acesta este proiectat să se potrivească perfect in cutia Korda Tackle Box atunci cand manșonul de protecție este îndepărtat. Manșonul sau cutia de plastic detașabilă vă protejează leaderii, atunci când este folosit in afara cutiei.
Leader-Safe Large poate acomoda pana la 6 leaderi, deci 3 seturi complete Leadcore Heli-Safe.
Bineînțeles, puteți opta și pentru a va confecționa singuri acest ansamblu, având nevoie de următoarele articole:
- Heli safe - Lead release system: https://www.arw.ro/accesorii-pescuit-la-crap/korda/31976-xx-mont-korda-plumb-pierdut-heli-safe-brown/
- Leadcore Korda Kable: https://www.arw.ro/accesorii-pescuit-la-crap/korda/27250-yy-leadcore-cable-xt-70lb-rola-15m-korda/
- Vârtej cu prindere rapidă: https://www.arw.ro/accesorii-pescuit-la-crap/korda/28558-vartej-korda-nr-8-cu-prindere-rapida-8buc-pl/
- Croșeta pentru Leadcore: https://www.arw.ro/accesorii-pescuit-la-crap/korda/21824-croseta-pt-leadcore-7cm-orange/
- Forfecuța: https://www.arw.ro/accesorii-pescuit-la-crap/korda/21561-foarfeca-fir-textil/

 

Fir intins,
🖋️ @Andrei Dumitrescu

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 12.12.2022