Benelli - 50 de ani - Arrow

 

Benelli Armi S.p.A. a fost înființată în anul 1967. Indeea din spatele companiei a aparținut fraților Benelli, care la acea vreme erau patronii faimoasei companii de motociclete Benelli din Pesaro. Pe lângă faptul că frații Benelli erau ingineri pricepuți, aceștia erau pasionați și de vânătoare, fiind convinși de faptul că armele semi automate aveau să reprezinte viitorul acestei activități. Această idee a devenit realitate când un designer sclipitor din Bologna, Bruno Civolani, a inventat un mecanism revoluționar. Designul lui Civolani a rezultat în realizarea unei extraordinare arme de vânătoare care se folosea de inerție pentru a acționa mecanismul, în loc de sitmele convenționale operate prin gaz.

 

 

Designul revoluționar rezulta în cea mai rapidă încărcare din lume și permitea folosirea a 5 cartușe în mai puțin de o secundă. Benelli este o companie în continuă creștere datorită investițiilor constante în cercetare și dezvoltare. Cu trecerea timpului, numeroasele produse inovative și tehnlogia avansată folosită în fabricarea acestora au consolidat și au răspândit permanent prestigiul Benelli atât printre vânători cât și printre sportivi.

 

 

2017 este anul în care Benelli împlinește 50 de ani de la înființare, iar cu această ocazie, italienii au pregătit atât o nouă imagine aniversară, cât și o armă în ediție limitată, special dedicată acestei impresionante borne din istoria companiei.

Este vorba destpre noul ”Raffaello 50˚ ANNIVERSARY”, o armă în două calibre: Cal. 12 și Cal. 20, care va fi disponibilă în România în curând, doar prin intermediul ARROW INTERNATIONAL. O adevărată capodoperă, atât din punct de vedere tehnic cât și estetic, această armă a fost concepută cu experiența și tehnologia dezvoltate în cei 50 de ani de la înființarea clebrului producător italian.

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 24.07.2017