RWS - Pachet pentru testarea performantei. - Arrow

Orice vanator ar trebui sa  cunoasca  faptul ca nu exista doua tevi ghintuite identice ca si comportament balistic. O anumita teava a unei arme de vanatoare cu glont poate fi foarte precisa cu o anumita munitie. O alta teava apartinand aceluiasi fabricant in acelasi calibru cu aceeiasi parametri constructivi poate da “imprastieri” de neexplicat folosind aceeasi munitie. Acesta este motivul pentru care RWS a avut buna idee de a lansa in piata un pachet pentru testarea performantei unei arme de vanatoare cu glont.

Intotdeauna vanatorul doreste sa aiba un ansamblu arma / munitie /optica, cat mai precis. Acest pachet RWS de testare a preciziei,este compus dintr-o tinta complexa si o cutie de cartuse cu glont , de fapt de 4 ori cate 5 cartuse ale aceluiasi calibru, incarcate cu proiectile diferite ale fabricantului german. In functie de calibrul ales, folosind pachetul, aveti posibilitatea sa testati din propria arma proiectile RWS HIT, Uni Classic, ID Classic, Evo, Evo Green sau DK. Pachetele de testare a performantei sunt disponibile in Romania prin Arrow International in calibrele 308 Winchester, 30-06 Springfield, 300 Winchester Magnum, 9.3x62.

In fapt, cutia de munitie este impartita in 4 buzunare de cate 5 cartuse, marcate prin culori diferite. Aceste 4 buzunare contin cate 5 cartuse de acelasi calibru,incarcate cu proiectile diferite. Tinta complexa are 4 zone colorate in corespondenta coloristica cu cele 4 buzunare. La poligon se trag cartusele din fiecare buzunar in tinta de aceeasi culoare. Rezultatele tragerilor sunt astfel obtinute in conditii aproape identice si pot fi interpretate folosind acelasi sistem de referinta ( tinte identice alaturate ).

Bineinteles ca exista posibilitatea ca proiectilele oferite in pachetul de testare a performantei sa nu fie cele mai grele sau “dure” disponibile in calibrul respectiv, proiectile care in mod natural v-au determinat sa le alegeti pentru tipul de vanatoare pe care il practicati. Intotdeauna intre un proiectil perfect adaptat tipului de vanatoare pe care il practicati dar care “grupeaza”modest in arma  in discutie si un proiectil teoretic mai putin performant dar care grupeaza perfect este mai bine sa-l alegem pe cel de al doilea.

Diversitarea proiectilelor din componenta pachetului ne ajuta sa identificam proiectilul RWS care ofera precizia cea mai buna dintr-o anumita arma cat si proiectilele RWS care pot avea traiectorii asemanatoare pentru situatiile si distantele uzuale de vanatoare.  Adica putem identifica usor si un alt cartus RWS incarcat cu alt tip de proiectil, pe care-l putem utiliza la vanatoare, in conditii normale, fara sa fie nevoie sa facem un alt reglaj. 

In concluzie, pachetul RWS de testare a preciziei ne ajuta sa identificam ce proiectil RWS este cel mai precis din arma noastra si eventual sa identificam un alt proiectil ce poate fi folosit la vanatoare fara sa mai facem un alt reglaj. Toate acestea in conditii de costuri minime. 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 19.09.2016