SIG SAUER BDX – viitorul sistemelor de ochire - Arrow

 

Fantasticul progres al tehnologiei informației influențează din ce în ce mai mult fiecare aspect al vieții noastre. Sistemele de ochire destinate vânătorii sunt și ele catalizate de inovația adusă de era digitală. Probabil că într-un viitor nu foarte îndepartat, inteligența artificială inclusă în echipamentele de vânătoare va face totul în locul nostru. Așezați comod, cu un suc în față, vom alege într-o aplicație de vânătoare specia și celelalte caracteristici ale animalului de vânat, iar inteligența artificială inclusă în echipamentele de vânătoare ne va pune cârnații direct în farfurie și trofeele pe pereți. 

Pâna atunci, totuși mai avem posibilitatea de a ne bucura de SIG SAUER BDX system pentru a trimite cu maximă precizie gloanțe în ținta aflată chiar și la 800 de metri distanță.

Acest sistem de ochire revoluționar introduce în lumea vânătorii compensare automată a traiectoriei și este format dintr-o aplicație instalată pe telefonul mobil care comunică folosind tehnologia bluetooth cu un telemetru și cu o lunetă de ochire.

Aplicația SIG BDX (Ballistic Data Excange) calculează exact punctul de ochire ținând seama de datele furnizate de telemetru și condițiile de mediu furnizate de aplicație, iluminând pe reticulul lunetei exact punctul cu care trebuie să ochim ținta respectivă aflată la o distanță maximă de 800 de metri.

 

 

Ușor de folosit, sistemul modular de ochire BDX gravitează în jurul aplicației SIG BDX (disponibilă gratuit pentru iOS și Android). Odată instalată aplicația pe telefonul mobil, te poți cu ușurință conecta cu orice telemetru Sig BDX Rangefinder și cu orice lunetă BDX pentru a furniza instantaneu datele balistice direct către reticulul lunetei, unde punctul de ochire corect va fi automat iluminat, asigurând ochirea precisă fără o matematică complicată și reglaje din turetele lunetei. Înclinația terenului, altitudinea, temperatura, presiunea barometrică, umiditatea, fără să vorbim de viteza vântului, nu mai reprezintă o grijă sau un calcul matematic complicat. Simplu: măsori distanța până la țintă folosind telemetrul, suprapui pe țintă punctul iluminat de pe reticulul lunetei și apeși usor trăgaciul. Funcționează !!!

 

 

Aplicația este portalul prin care introduci paramatri necesari precum tipul armei, muniția folosită, viteza glonțului, coeficientul balistic, distanța reglajului armei etc. Datele despre altitudine, temperatură, umiditate, presiune viteză și direcția vântului, pot fi introduse manual, sau descărcate de telefonul mobil din diverse aplicații legate de starea vremii în funcție de locația în care vă aflați – localizare GPS a telefonului mobil.

 

 

Aplicatia BDX analizează toate aceste informații instantaneu, le împerechează cu informațiile trimise de telemetru și trimite corectiile necesare lunetei. Ledul albastru de pe inelul de reglaj al grosismentului lunetei ne asigură că luneta este conectată în sistem. Un punct luminos pe porțiunea verticala a reticolului va indica corecția în înalțime, iar un alt punct iluminat pe porțiunea orizontală a reticulului va indica compensarea pentru vânt. Aliniați aceste puncte cu ținta și dacă datele introduse sunt corecte, nu tremurați sau nu bruscați trăgaciul, acolo va zbura și glonțul.

 

 

Impresionant este și faptul că toate acestea sunt făcute cu o lunetă care arată și funcționează la fel cu cele clasice, iar pe deasupra are și un preț acceptabil.

Lunetele Sig Sauer Sierra3BDX

Având aspectul și funcționalitățile unor lunete clasice, „puterea” acestor lunete stă în softwareul BDX Ballistic Data Xchange. Luneta SIERRA3BDX furnizează vânătorului un punct de ochire iluminat cu corecție de traiectorie automată atunci când este conectat cu un telemetru BDX compatibil KILO.  Având lentile excepționale SpectraCoat, LevelPlex digital anti-cant, și KinETHIC kinetic energy transfer indicator, luneta SIERRA3BDX este incredibil de ușor de folosit.

Lunetele SIERRA3BDX Caracteristici:

  • Corecție automată a punctului de ochire într-un plan focal digital cu ecran OLED
  • MOTAC (Motion Activated Illumination) senzor de mișcare pentru activarea lunetei – crește durata de viață a bateriei
  • Spectracoat ultra-wide broadband și anti-reflection lens coatings – furnizează o transmisie luminoasă superioară
  • Innovative new KinETHIC kinetic energy transfer indicator – indică atunci când energia cinetică a glonțului scade sub un nivel prestabilit în aplicație în funcție de specia vânată
  • Lentile acoperite multistat anticeață și rezistente la apă

 

 

Telemetrele Sig KILO BDX 

În plus față de performanțele excepționale ce au consacrat aceste dispozitive, noua linie de telemetre Sig KILO are integrată funcționalitatea. Când este conectat cu o lunetă BDX, aplicația furnizează datele necesare lunetei, astfel încât se realizează o corecție automată a traiectoriei atât în înalțime cât și în derivă.

Telemetrele KILO BDX Specificatii:

  • 7x25mm monocular cu acoperire anti reflex SpectraCoat pentru claritatea imaginii și transmisie luminoasă superioară
  • Tehnologie revoluționară - Lightwave DSP – produce masurare rapidă a distanțelor mari
  • Ecran OLED furnizeaza un cerc de masurare mic si informații afisate clar
  • Tehnologia HyperScan – 4 măsurări pe secundă
  • Lumatic display – calibrează automat luminozitatea ecranului pentru un contrast optim

 

Dacă pe lângă pasiunea vânătorii simți atracție și pentru tehnologia informației, atunci SIG SAUER BDX te va satisface pe deplin.

Noi am încercat și funcționează.

Incercați și voi !!!

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 28.05.2019