Recomăndari lunete de ochire “ de goană “ - Arrow International S.R.L. - Arrow

In dorinţa continuă de a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor noştrii, Arrow International, cel mai mare distribuitor român de produse pentru vânătoare, găseşte util în a începe să ofere recomandări “de sezon “ din portofoliul produselor comercializate. 

Aceste recomandări vor cuprinde  acele  produse pe care specialiştii noştrii le consideră a fi reprezentative atât din punct de vedere tehnic cât şi din punct de vedere al raportului calitate preţ, astfel incat sa acopere cat mai bine majoritatea cerintelor potentialilor  utilizatori.

Bruma poleieşte campurile, frunzele cad, ne aflămîn  perioada  vânătorilor de mistreţ “ la goană “, vânătoare practicată şi preferată de majoritatea vânătorilor români de vânat mare.  O lunetă bine aleasă de cele mai multe ori face diferenţa în tirul “de goană “.

Din portofoliul de produse Arrow am selectat pentru dumneavoastră  4 lunete de ochire “de goană “:

 

Minox ZX5i 1-5x24.

Luneta concepută după şi pentru nevoile  vânătorilor europeni , ce este asamblată în Germania, la fabrica MINOX din Wetzlar.

Cu un factor de mărire “5x”, tub de aluminiu  aeronautic de 30 de mm, sticla optică de cea mai bună calitate, reticol iluminat  şi o mecanică de calitate“germană”, luneta ZX5i 1-5x24 este destinată în principal tirului la ţinte în mişcare.  Folosind  grosismentul maxim, luneta poate fi folosită şi pentru tirul la ţinte statice aflate la distanţe medii. Luneta generează o imagine  clară,  luminoasă,  fară aberaţii supărătoare de formă şi culoare.  Câmpul vizual mare, 37m la 100m,  împreună cu pupila de iesire de 11,4 mm, creează un confort optic ce nu se întâlneşte decât la lunetele de top, mult mai scumpe.

 

Transmisia luminoasă este in jurul valorii de  90% conform datelor producătorului. Lentilele prezintă acoperire antireflex de tip M*. Lunetele ZX5i sunt umplute cu Argon – antiaburire.

Distanţa oculară este mare - 100 mm, luneta putând fi folosită pe cele mai puternice calibre fără a ne fi teamă de recul. Ocularul se poate ajusta  -3/+2,5 în funcţie de ochiul utilizatorului. Luneta cântăreşte 470 de grame şi măsoară 285 de milimetri în lungime.

Reticolul este Iluminat şi amplasat în planul focal secund ( nu isi modifica dimensiunile). Este de tip “4 German”.  Reticolul iluminat prezintă 11 trepte de iluminare şi este vizibil doar în condiţii de luminozitate scazută.

Turetele de reglaj sunt de tip vânătoresc fiind prevăzute cu capace metalice etanşe.

Dezvoltată şi asamblată în Germania, tinând seama de nevoile vânătorului european, luneta Minox ZX5i 1-5x24 reprezintă luneta de goana robustă, fiabilă corectă din punct de vedere optic şi cu un raport calitate preţ imbatabil.

Este cea mai bună opţiune pentru vânătorii cu buget limitat.

Preţ : 750 euro     (PROMOȚIE)                 

 

Zeiss Conquest DL 1.2-5X32 IR 

Zeiss Conquest DL 1.2-5x36    O lunetă uşoară, cu un câmp vizual mare,  CONQUEST DL 1.2 – 5 x 36 IR asigură un tir rapid şi precis la distanţe mici şi medii. Dotată cu  reticol iluminat  “de zi “  , lentila obiectivului de 36 de mm, aceasta lunetă poate fi folosită şi pentru altceva decât vânătoarea la goană. Luneta este “ Made in Germany ” şi reprezintă combinaţia perfectă între versatilitate şi fiabilitate.

Lentilele sunt construite din sticlă Schott şi acoperite multistrat având transmisie luminoasă de 90%, generează o imagine de calitate cu rezoluţie foarte bună. Reticolul 60 prezintă un mecanism de iluminare foarte robust şi este situat în planul focal secund  pentru a acoperi cât mai puţin din ţintă. Datorită performanţelor optice şi mecanice  este una din lunetele cele mai bune în clasa sa şi face faţă cu succes celor mai vitrege condiţii întâlnite la vânătoare.  Lentilele exterioare dispun şi de tehnologia LotuTec astfel încât apa şi murdăria nu stau pe lentile asigurând o bună vizibilitate. Luneta funcţionează corect de la  -25 de grade Celsius până la +50 de grade Celsius.

 

Zeiss Conquest DL 1.2-5x36 IR este construită din aluminiu aeronautic  cu diametrul corpului de 30 de mm, măsoară 302 mm şi cântăreşte 515 grame. Prezintă reglaj ocular +2/3 dpt.

Câmpul vizual este de 30 de metri la 100 de metri fiind  uşor penalizat de grosismentul minim de “1.2x”.  Calitatea şi plaja de reglare a reticolului iluminat, dublate de  pupila de ieşire ce masoară 16mm fac ca aceasta lunetă să “găsească” ţinta cu uşurime asigurand un tir rapid şi în egală masură precis.

Diametrul lentilelor obiectivului măsoară 36 de mm, astfel această lunetă este cea mai luminoasă din seria lunetelor “de goană”. Plaja de grosisment, obiectivul mare în clasa sa, plus iluminarea digitală a reticolui, conferă acestei lunete anumite capabilităti de ochire  în condiţii de luminozitate scazută ce depăşesc situaţiile întâlnite în  vânătorile “la goană “.

Bateria sistemului de iluminare este amplasată într-un compartiment etanş aflat deasupra unităţii de control a intensităţii luminoase situată pe ocular. Reticolul iluminat se porneşte/opreşte prin apasarea simultană a celor două butoane pentru reglaj. Reticolul se stinge singur după două ore de neutilizare.

Turetele sunt de tip vânătoresc şi au capace metalice de protecţie.

Zeiss Conquest DL este gândită pentru confort maxim fiind ergonomică şi uşor de folosit chiar şi cu mănuşi.

Reprezintă opţiunea vânătorului ce doreşte o lunetă cu capabilităţi peste medie în clasa sa, produsă de o  marcă premium,  fără să trebuiască să investească excesiv.

Preţ : 1100 euro      (PROMOȚIE)

 

Bushnell 6500 1-6.5x24

Seria Elite 6500 este seria de vârf a producătorului american în ceea ce priveţte lunetele destinate vânătorii. Cunoscută şi apreciată deja de vânătorii autohtoni , Elite 6500 1-6.5x24 a fost recent relansată în producţie  datorită cererilor mari, pe care acest model l-a avut. 

 

 

Bushnell 6500 1-6.5x24 este cea mai reuşită lunetă din această serie. Luneta este “Made in Japan “.  Este compactă şi robustă, ce dă senzaţia de indestructibil. Construită din aluminiu aeronautic, cu diametul corpului de 30 de mm, luneta cântăreşte  500 de grame şi măsoară în lungime doar 260 mm.  Imaginea este clară şi luminoasă,  fără aberaţii  notabile,  chiar şi la extremităţile câmpului vizual. Efectul de tunel este redus la minimum. Lentilele sunt construite din sticlă optică de bună calitate şi dispun de tratamente antireflex multistrat cât şi de RainGuard HD, acoperire ce nu lasă apa să stea pe suprafaţa lentilelor asigurând vizibilitate maximă în condiţii de vreme rea. Mecanica este robustă fiind testată la reculul celor mai puternice calibre.

Având  un câmp vizual de 35.7metri  la 100 de metri, pupila de ieşire mare şi distanţa oculară de 105mm, această lunetă  asigură o ochire facilă şi intuitivă, la distanţe scurte şi medii. 

Reticolul iluminat este de tip 4A si amplasat în planul focal secund aşa cum îşi doresc  vânătorii europeni. Reglajul intensităţii luminoase se face cu ajutorul unui  potenţiometru amplasat în tureta stângă. Intensitatea punctului luminos este suficientă pentru vânătoarea de zi.

O lunetă robustă, versatilă, compactă, cu un zoom de 6,5x şi un câmp vizual mare ce asigură un tir rapid şi precis la ţinte în mişcare aflate la distanţe mici. Recomandăm această lunetă pentru tir la ţinte fixe în condiţiile vânătorii de zi, distanţe medii.

O opţiune serioasă pentru orice vânător ce caută calitatea şi fiabilitatea japoneză la un preţ corect.

Preţ : 700 euro      (PROMOȚIE)

 

Zeiss Victory V8 1.1-8x30 IR

Lansată în martie 2015, fabricată integral în Germania, acestă lunetă este vârful de serie al celebrului fabricant. O lunetă de avangardă ce include cele mai noi tehnologii în domeniu.

Datorită plajei de zoom foarte mare, Zeiss Victory V8 1.1-8x 30 IR este considerată luneta “de goană” cea mai versatilă din întrega gamă de lunete realizate de Zeiss.

Luneta impresionează încă de la prima vedere având corpul de aluminiu aeronautic cu diametrul de 36mm si lentila obiectivului de 30 de mm. Aceasta solutie constructiva permite realizarea unui dispozitiv optic cu o pupilă de ieşire mare şi în consecinţă cu un confort optic sporit. Luneta Zeiss cu aceste dimensiuni captează cu 36% mai multă lumină decât o lunetă cu diametrul lentilei de intrare de 24mm. Pupila de ieşire are aproape 10mm iar distanţa oculară este de 95 de mm. Luneta măsoară 302 mm şi cântăreşte 600 de grame. Luneta se fabrică cu sau fără şina Zeiss. Marii fabricanţi au deja în portofoliu inele de montaj cu diametrul de 36mm.

Magnificaţia 1,1 tipică produselor Zeiss este ideală pentru ochirea cu ambii ochi deschişi şi de asemenea pentru tirul rapid la ţinte în mişcare aflate la distanţe mici sau medii. Magnificaţia mare, “8x” creează posibilitatea tirului “aşezat “ în condiţii de zi pentru distanţe medii şi chiar lungi. Câmpul vizual este de 39.6 metri la 100 de metri fiind uşor penalizat în raport cu competitorii din clasa sa de grosismentul minim care este “1,1x”. Specialiştii Zeiss consideră ca grosismentul “1,1x” este cel mai indicat pentru tirul rapid cu ambii ochi deschişi. In timpul dezvoltării acestui produs,inginerii  Zeiss au pus accent pe “viteza” acestui produs.  Astfel pupila de ieşire mare şi confortul vizual generat de soluţiile tehnice acceptate de tubul de 36mm creează o lunetă cu care se poate ochi intuitiv şi foarte rapid. Cu alte cuvinte luneta este foarte „iertătoare” cu potenţialele erori de poziţionare ale ochiului trăgătorului în axa optică.

Pe plan optic ne aflăm în prezenţa unei lunete de înaltă calitate. Imaginea furnizată este perfectă, luminoasă, neutră şi contrastantă chiar şi la periferia câmpului vizual. Nu există aberaţii de formă sau culoare pe care să le fi remarcat deşi folosim acestă lunetă de mai bine de un an.

Lentilele construite din sticlă Schott de cea mai bună calitate, înglobează tehnologiile FL, HT şi LotuTec având o transmisie luminoasă de 92%. Reglajul ocular se poate face în plaja  -3.5/+2 dioptrii.

Reticolul este iluminat cu fibră optică şi poate fi de tip 60 sau 54 – ambele reticole sunt situate în planul focal secund, oferă vizibilitate maximă pentru tirul “ la goană “ şi fineţe deosebită pentru tirul de zi la distanţă. Tehnologia iluminării cu fibră optică este cea mai performantă actual generând punctul iluminat cel mai mic şi mai strălucitor posibil. Comanda intensităţii punctului luminos de pe reticol se face cu ajutorul unui potenţiometru cu acţionare intuitivă. Bateria este amplasată in compartiment etanş situat în tureta din stânga. Durata de viaţă a bateriei este prelungită prin asigurarea stingerii automate a iluminării după doua ore de neutilizare sau la inclinarea armei în plan vertical în unghi mai mare de 75 de grade sau în plan orizontal în unghi mai mare de 45 de grade. Stingerea automată a reticolului la înclinarea armei poate fi deconectată dacă se doreşte.

Turetele de reglaj sunt de tip vânătoresc fiind acoperite cu capace metalice robuste şi etanşe.

Robustă, fiabilă, “rapidă”, excelentă din punct de vedere optic, cu cel mai performant reticol iluminat şi cu o mare “polivalenţa”, Zeiss Victory V8 1.1-8x30  reprezintă luneta perfectă pentru vânătorii ce caută întotdeauna calitatea de top.

Preţ : 2270 euro.

 

Facebook: Arrow Hunting

 

 

  • Distribuie pe:
Ultima actualizare: 09.06.2017